понеділок, 21 вересня 2009 р.

Як виростити власний дивний плід - Synsepalum dulcificum.txt

Вступ.
Спробую допомогти кожному бажаючому виростити свій власний екзотичний плід, не схожий на жоден iз вiдомих ранiше...
Крок 1.
Що це за дивний плід? Це рослина, на якій виростають кілька позбавлених смаку червоних ягід. ПРОТЕ я не раджу вам їх куштувати, так як вони можуть спричинити розлад травлення, зникнення смаку та вплинути на нервову систему...
Насіння ви можете придбати тут:
Також вам знадобиться маленький горщик, перлит, селітра.

Крок 2.
Аби насіння проросло та перетворилося на Дивний Плід йому потрібне кисле середовище(4.5-5.8pH). Для використаємо суміш торфу та перлиту у пропорціях 50-50.


Крок 3.
З поміж усіх лише 24% зможуть перетворитися на Плоди Дива. Проте, щоб збільшити цей показник до 100% можна використати кослоту gibberelic: . Якщо ви не хочете до такого вдаватися, то можна просто запастися насінням.
Коли ж суміш у контейнері готова і зволожена, можна саджати насіння. Потім на кожну насінину можна капнути трохи кислоти( якщо ви її використовуєте...).
Грунт потрібно тримати постійно вологим та теплим. Цього можна досягти накривши зверху пластмасовою обгорткою.

Крок 4.
Після того, як рослина підросте, її потрібно буде пересадити. Для цього замішайте суміш з торфу та перліту у пропорції 50/50 і пересадіть у більший горщик. Будьте обережгі при пересадженні, аби не пошкодити коріння...

Крок 5.
Найважчою частиною є чекання. Проте є кілька способів аби прискорити процес росту. Ви можете додати в грунт трохи органічних добрив або зіпсованого м"яса, яке при розкладанні забезпечить рослину фосфором. Не забувайте також постійно поливати.


Оригінал статті на Instructables.com

вівторок, 15 вересня 2009 р.

Як зробити гаманець з аркуша паперу А4

Вступ.Зі звичайного аккуша паперу можна зробити будь-що, навіть гаманець. Саме це я зараз вам і продемонструю...


Як зробити злодія джоуля

Вступ.Так, це - ганебний Злодій Джоуля, у формі Покрокових інструкцій! Для тих із вас, хто не знає, Злодій Джоуля - дуже маленький кругообіг, який дозволяє вам засвітити білий або блакитний світлодіод від напруги лише 0.5 вольт. Ви думаєте, що ті батареї мертві? Не викидайте їх ще! Підєднайте їх до Злодія Джоуля аби витиснути з них все до останньої краплі енергії!

Крок 1.Для цього проекту вам буде поррібно таке:- паяльник- Руки- припій- Блакитний або Білий світлодіод (Інші кольори також підійдуть)- 2N3904 Транзистор або еквівалентний - 1k резистор (коричневий - чорний - червоний)- кільце-тороїд- тонкий дріт, двох кольорів (забезпечуватиме роботу магніта)Ви можете отримати тороїд і транзистор від мертвої CFL; транзистор є зазвичай під назвою 13002.

Крок 2.Зараз будемо намотувати дріт на тороїд. Свій я знайшов у джерелі живлення старого комп"ютера. Тороїд - це кругле кільце, що може притягуватися магнітом.Тороїд можна знайти у кількох місцях. Старі комп"ютерні материнські плати та плати XBOX і X360. Його можна купити і у радіомагазині.Візьміть два звичайних дроти та змотайте їх кінці разом. Далі просуньте змотаний кінаць дроте через тороїд, а решту дроту намотуйте навколо кільця. Намотуйте дуже щільно. Мотків не повинно бути більше ніж 8-11. Переконайтеся, що дріт розподілений по кільцю рівномірно.


FWU40T6FCEILX9OFPRWGA7FCEILX9I


Крок 3.Зараз будемо стаювати все до купи. Візьміть свій транзистор та відігніть середній првідник в одну сторону, а бокові у іншу. Долі припаяйте один здротів, що виходять з тороїда до однієї із сторін резистора, а до іншої сторони резистора припаяйте середній провідник транзистора.Тепер припаяйте другий дріт від тороїда до накопичувача транзистора і приєднийте сюди позитивну сторону світлодіода. Тепер припаяйте довгий дріт до негативної сторони світлодіода та випромінювача транзистора.



Крок 4.Це і все! Роботу завершено. Під'єднайте дроти, що йдуть від вашого тороїда до позитивної сторони батарейки і проводом розширення до негативної. Якщо все правильно, то лампочка зісвітиться.

Куплю диплом техникума, купить диплом здесь, купить диплом стоимость

понеділок, 14 вересня 2009 р.

Як зробити цукрову пляшку

Вступ.
Цукровий стакан(бутилка) є не чим іншим, як льодяником, специфічної форми. Це - цукерка, яка формувалася, аби нагадувати стакан. Такі речі дуже часто використовуються у фільмах і театрі. Це - тверда цукерка, але щоб набути правильних фізичних властивостей використовуються маленькі хімічні секрети.У фільмах бутилки, які розбивають головою зазвичай роблять з світлої смоли, але для малобюджетних або домашніх забав ви можете зробити вашу власну( яку пізніше можна буде розбити головою).


Крок 1.Вам потрібно:
- 1 с води
- 1,75 с цукру
- 0,5 с зерновий сироп-якомога світліший
- 0,25 с винний камінь

Інструменти:
- ложка
- піч
- миска
- зернвий крохмаль

Крок 2.Цукор також ще називають сахарозою. Це суміш фруктози та сахарози з молекулярною формулою C12H22O11.Глюкоза і сахароза об'єднуються єдиним атомом кисню. Використовуючи тепло та кислоту ви можете розірвати цей зв'язок...В теорії ви можете зробити цекрове скло використовуючи лише один цукор, розтворяючи його у воді та нагріваючи. Проте висока ймовірність його кристалізації або пригоряння.




Крок 3.Тепер ви можете помістити винний камінь. Що стосується його властивостей, то він запобігає кристалізації цукру.Зерновий сироп також не дозволяє цукру кристалізуватися, тому ви можете використовувати те, що у вас на даний час під рукою...


Крок 4.Змішуємо разом воду, цукор, зерновий сироп та винний камінь. Поставте на вогонь та постійно помішуйте.Коли суміш почне закипати - помістіть туди термометр. Температура повинна бути близько 150с. Після цього суміш можна знімати з вогню та поставити трохи охолонути та дозволити вийти повітряним бульбашкам...

Крок 5.Детальну інструкцію про те як зробити шаблон-заготовку для нашої бутилки ви зможете знайти тут:http://www.instructables.com/id/Two-Part-Silicone-Casting/Внутрішню частину нашої заготовки також можна буде протерти зерновим крохмалем.



Крок 6.Заливайте суміш в заготовку. Заливайте повільно, аби суміш могла дістатися дна і не було пустих проміжків. Після того як залили, дайте йому охолонути, не штовхаючи і не переміщаючи.


Оригінал статті на Instructables.com

пʼятницю, 11 вересня 2009 р.

Як зробити міні електрошокер зі старого фотоапарата

Вступ.
Перш за все я хочу застерегти всіх, хто буде робити цей електрошокер. Даний пристрій є дуже небезпечним, так як видає 400-450 вольт.


Крок 1.Нам буде потрібно:- робочий фотоапарат на плівці( більшісті деталей ми використаємо з нього)- один резистор на 220 ОМ та один на 100 Ом



Крок 2.Інші деталі, що можуть нам знадобитися:
- тонкі дроти
- АА тримач батарейки
- припій
- паяльник
- гарячий клей
- викрутка
- кусачки



Крок 3.Ця частина є небезпечною, адже ми будемо розбирати фотоапарат. Всередині нього є необхідні нам деталі, такі як перетворювач, конденсатор та резистори. В цих деталях досі може зберігатися електричний струм, то я раджу при розбиранні використовувати викрутку з пластиковою ручкою та надіти зіхисні рукавиці.



Крок 4. Зараз нам необхідно відпаяти від плати всі необхідні компоненти:
- феритовий перетворювач з п"ятьма виходами
- 22nF конденсатор
- транзистор типу NPN
- червоний світлодіод
- діод
- резистор на 220 ом - кольори: червоний/червоний/коричневий
- резистор на 100 ом - кольори: коричневий/чорний/коричневий

Вам потрібно бути дуже обережними при відпаюванні транзисторів, адже вони дуже чутливі до тепла і один доторк паяльником до основи може вивести їх з ладу...



Крок 5.Отож, розпочнемо...Так як ми будемо робити мініатюрний електрошокер, то я радив би вам використовувати збільшувальне скло для цих робіт...А розпочнемо ми з перетворювача. Він повинен містити 5 клем. Якщо на вашому 4 або 6, то він не підійде.




Крок 6.Припаяйте основні дроти транзистора до відповідних клем накопичувача, як це показано на малюнку нижче.Третій дріт транзистора буде для заземлення...




Крок 7.Припаяйте резистор на 220 Ом додругої та третьої клеми перетворювача, як це показано на малюнку нижче.



Крок 8.Далі припаяйте катод до п"ятої клеми накопичувача( див. мал.)


Крок 9.Одну клему від конденсатора припаяйте до анода, а іншу но другої клеми накопичувача.(мал.)Так як конденсатор не має полярності, то не має різниці куди що припаювати:)

Крок 10.Припаяйте резистор на 100 Ом до третьої клеми накопичувача (мал.).


Крок 11.Тепер під"єднайте анод світлодіода до резистора на 100 ОМ.А катод світлодіода сполечіть з вільною клемою транзистора.




Крок 12.Припаяйте чорний дріт до місця з"єднання транзистора і світлодіода. Припаяйте червоний дріт до другої клеми перетворювача. Також припаяйте синій дріт до місця з"єднання конденсатора та катода.




Крок 13.Потім обережно зігніть всі компоненти в сторону перетворювача та приклейте клеєм.



Крок 14.На цьому побудова електрошокера завершилася і час його перевірити...Даний екземпляр повинен видавати 400-450 вольт. На моєму вольтметрі 438 вольт.Якщо щось не працює перевірте наступні речі:- перевірте всі з"єднання і якщо знайдете розрив - замініть необхідний компонент- якщо й досі не працює, то ймовірно ви спалили один або всі транзистори. Це могло відбутися при доторканні паяльника до основи транзистора. Тож замініті необхідні компоненти...- якщо й досі не працює - спробуйте замінити перетворювач. Так як це є основною деталлю шокера, то вам доведеться розпочати все спочатку.
Кро 15. Я раджу вам під"єднати вимикад до батареї, що зробить ваш електрошокер набагато легшим у використанні...



Крок 16.Після всього цього ви можете користуватися вашим електрошокером( сподіваюся для самооборони).Аби ваш кривдник отримав розряд, необхідно, щоб його торкнулися дроти -400в та +1,5в.Розряд у 400 вольт еквівалентний зіткненню з автомобілем. Якщо ж ви хочете неприємні відчуття від шокера - просто збільште вхідну напругу:- батарейка на 1,5 вольт доє 450в- 3в дає розряд 900 вльт- 4,5 дає 1200в- 9 вольт видає 2700 вольт (буде боляче)Будьте обережні з високою напругою. Якщо ви під"єднаєте батарейку на 9 вольт, то електрошокер протримається всього кілька секунд, після чого всі його компоненти перегорять. При 1,5в такого не відбувається.


Оригінал статті на Instructables.com

середу, 9 вересня 2009 р.

Саморобні наклейки

Вступ.
Наклейки ви можете зробити не лише з дорогого клейкого паперу, а й з підручних матеріалів, що завжди є під рукою.


Крок 1.Нам буде необхідно:
- оцет
- клей
- широка щітка
- банка
- ножиці
- папір

Намагайтеся розмістити на одному аркуші паперу якомога більше малюнків.


Крок 2.Співвідношення клею до оцту повинно складати 2:1. Переконайтеся, що все добре змішалося.


Крок 3.Зараз ми будемо робити наклейки клейкими. Тепер нанесіть цю суміш на лист паперу по горизонталі і дайте цьому висохнути. Після цього нанесіть ще один слой по вертикалі.Якщо папір поморщився, то його можна покласти в якусь книгу, аби він вирівнявся.


Крок 4.Так як наші наклейки є паперовими, то щоб хоч якось їх захистити, ту сторону на якій знаходиться малюнок потрібно обклеїти скотчем. Після цього їх можна вирізати та використовувати...


Крок 5.Щоб приклеїти наклейку необхідно лише протерти клейку сторону вологою ганчіркою або змочити водою. Потім прикласти до чистої поверхні і тримати кілька секунд.



Крок 6.Малюнки для наклейок краще робити з допомогою лазерного принтера. Їх яскравість та контраст змусить не відводити від них очей кожного...



Оригінал статті на Instructables.com

Побудуйте турбіну Тесли з швидкістю 15,000 обертів за хвилину

Вступ.Тут приведена інструкція по збиринню турбіни Тесли.Свою турбіну я запускаю з допомогою стисненого повітря, що надає їй швидкості у 10-15,000 обертів на хвилину.



Крок 1.Найлегший спосіб зробити дірки в твердих дисках вінчестера - це фрезерним верстатом і ротаційним столом. Будьте упевнені, що ви використовуєте алюмінієві тверді диски, тому що керамічні розіб'ються, коли ви свердлите в них отвори.Я зробив два набори твердих дисків: один з радіальним масивом дір, і один з радіальними дугами.





Крок 2.Ідеальний інтервал між твердими дисками залежить відкількох речей, у тому числі і від густини вхідної рідини( чи газу), швидкості та температури. Ви могли б самі зробити власні розпірки, аби забезпечити ідеальний інтервал (http://en.wikipedia.org/wiki/Navier-Stokes_equations) або використати розпірки від демонтованого вінчестера.Особисто я взяв їх із жорсткого диску. Їхньою перевагою є те, що їхній внутрішній діаметер повністю співпадає із твердими дисами, які ми використовуємо.


Крок 3.Це алюмінієвий вал, виготовлений з допомогою токарного верстата. Діаметр центру - близько 0.98" (є внутрішнім діаметром твердих дисків) і близько 1.77" довжиною( це відповідитиме 2" шматку акрилу).Тонші секції на кожному з кінців повинні відповідити розмірам кульковим підшипникам, що будуть встановлюватися по бокам.




Крок 4.Коміри виготовлені з більшої алюмінієвої опори. Внутрішній діаметр складає 0,98" і 0,3" в ширину...


Крок 5.Насадіть диски та проміжні пластини на вал та скріпіть разом. Я використовував 11 дисків та 10 проміжних пластин.




Крок 6.Основна камера матиме розміри - 4.75" x 4.75" x 2" шматка акрилу, який був оброблений з допомогою токарного верстата. Збоку також висвердлюється отвір для трубки по якій буде подаватися повітря( або щось інше) розміром 1/4 дюйма. Я використав акрил, то му що він був під рукою. Проте можна використати і метал, і деревину.




Крок 7.Бокові панелі повинні мати розміри - 4.75" x 4.75" x 0.47"( виготовлені з акрилу) та містити 0.25" дірки, аби приєднати до головної камери. Центральна діра повинна бути розміром 0.6" і 0.28" в глибину.





Крок 8.Збираємо все до купи...



Оригінал статті на Instructables.com