вівторок, 29 червня 2010 р.

Вирощування кристалів мідного купоросу та солі

Якщо не чекати біля моря погоди і зміни пір року, можна за два-три тижні виростити красиві кристали солей у себе удома. Для цього буде потрібно скляна банка, дріт і нитка, ще необхідний запас солі, кристали якої ви збираєтеся вирощувати. Дуже ефектно виглядають кристали мідного купоросу яскраво-синього кольору, хороші і безбарвні кубики харчової солі.
Спочатку приготуємо як можна більш концентрований розчин вибраної солі, вносячи сіль до стакана з водою, до тих пір, поки чергова порція солі не перестане розчинятися при перемішуванні. Після цього злегка підігріємо суміш аби добитися повного розчинення солі. Для цього стакан поставимо в каструлю з теплою водою.
Отриманий концентрований розчин переллємо в банку або хімічний стакан; туди ж за допомогою дротяної перемички (можна також зробити перемичку із стержня кулькової ручки) підвісимо на нитці кристалічну "приманку" - маленький кристал тієї ж солі - так, щоб він був занурений в розчин. На цій "приманці" і належить зростати майбутньому експонату вашої колекції кристалів.

Через три доби після початку досліду нитка, опущена в насичений розчин, перетворилася на "намисто" з кристалів хлориду натрію.

Посудину з розчином поставимо у відкритому вигляді в тепле місце. Коли кристал виросте чималим, виймемо його з розчину, обсушимо м'якою ганчірочкою або паперовою серветкою, обріжемо нитку і покриємо грані кристала безбарвним лаком, аби оберегти від "вивітрювання" на повітрі.
Так виглядатиме кристал мідного купоросу, вирощений з розчину.
Оригінал статті на www.alhimik.ru

четвер, 17 червня 2010 р.

Оригінальні значки

З цієї статті ви дізнаєтеся, як зробити собі оригінальні значки, що будуть вирізнятися з поміж усіх інших.
Здеріть чи зачистьте попередній малюнок на значку та зафатбуйте зовнішню частину лаком для нігтів( колів не має значення).
Тепер потрібно визначитися із малюнком, симвалом, словом, чи що там ви хочете зобразати на значку. Намалюйте шаблон майбутнього зображення на звичайному листку паперу...

Зафарбуйте фон акриловою фарбою вибраного кольору. Наносьте перший шар рівними паралельними мазками, а коли висохне нанесіть другий шар перпендикулярно до утворившихся ліній(перший шар наносьте горизонтально, а другий вертикально, аби утворилася сіточка...)
Тепер малюйте попередньо визначене зобрадення( символ, слово, ієрогліф...)

Піля того, як малюнок готовий його потрібно захистити від пошкоджень. Для цього можна використати прозорий лак для нігтів, лак для дерева чи просто обмотати все скотчем.
Оригінал статті на Instructables.com