понеділок, 20 липня 2009 р.

Як Вирощувати Ананаси

Вступ.
Ананас - прекрасний фрукт. Вони не лише смачні, а й прості у вирощуванні. Все що вам буде потрібно для вирощування власних ананасів - це власне сам ананас і вільна ділянка(або горщик, якщо у вас холодний клімат).

Крок 1.Перш за все вам потрібно купити самий ананас. Думаю це не завдасть серйозних проблем, адже ананас можна придбати на звичайнму базарі. Купуйте лише дозрілий плід...


Крок 2.Візьміть свій ананас. Помийте плід та поставте на дошку для нарізання. Візьміть ніж і відріжте верхню листову частину ананаса, разом з дюймом або двома самого ананаса. Відкладіть це в бік, поки будете їсти сам ананас


Крок 3.Все, що вам потрібно аби виростити ананас - верхня частина плоду, яка залишилася з попереднього кроку. Ананас - плід, тому він може виробляти насіння. Особисто я ніколи не отримував жодного насіння з ананасів, що вирощував або купував. Через відсутність насіння ананаса, використання відрізаної верхньої частини плоду - ідеальний вихід з даної ситуації.
З власного досвіду знаю, що висадження верхньої частини безпосередньо в грунт є наяйкраще. Є також інша технологія вирощування ананасів, як відрізання листків та поміщення їх у воду, поки вони не пустять коріння і вже потім висадження в грунт. Я раджу вам скористатися першим методом. Якщо у вас теплий клімат, то можете висадити свій ананас безпосередньо в грунті. Там, Де я живу, морози кожної зими незначні. Якщо ваша зимова погода - набагато гірша, то я раджу посадити свій ананас в горщику, де ви зможете за ним доглядати. Коли ви вибираєте місце (або горщик) для вашого ананаса, переконайтеся, що у вас достатньо місця для нього. Рослини виростають близько п'яти футів вгору і мають колючі листки.


Крок 4.Як тільки ви вирішили, де саджатимете ваш ананас - копайте яму в грунті. Помістіть ананас в яму і присипте землею, залишаючи ананасне листя зверху.Якщо ви саджаєте ананас в горшик, то робіть все аналогічно.


Крок 5.Після того як ви посадили ананас в землю - полийте його водою.Якщо ви вирощуєте свій ананас в грунті( а не в горщику), то можете поливати його лише один-два рази на тиждень. Якщо ж ананас вирощується у горшку, то поливати його потрібно принаймі через день.
Крок 6.Ананаси зростають повільно. Приблизно через рік ви помітите ріст рослини. Щоб рослина почала давати плоди повинно пройти близько 2-3 роки.
Плід почне формуватися в центрі ананаса. Він буде нагадувати великі червоні та жовті квітки. Квітка під кінець перетвориться на нормальний ананасовий плід, який ми всі привикли бачити. Не забувайте слідкувати за рослиною під час її зростання, адже кожна тварина може обїсти її листя і доведеться починати все з початку...
Реклама:
Крок 7.Зачекай доки ананас дозріє. Коли колір ананаса починає змінюватися, або вже змінився, з коричневого кольору на жовтий - обріжте стебло, що підтримує ананас.
Тепер він готовий до вживання. І не забувайте, що від цього ананаса також можна відрізати вершину та посадити...

Оригінал статті на Instructables.com

6 коментарів: