пʼятницю, 3 вересня 2010 р.

Піца домашнього приготування

Спочатку тісто для піци я купував готовим у супермаркеті біля мого дому, проте його перестали завозити і я вирішив, що пора самому зайнятися його приготуванням.
Отож, для кращого аромату і текстури тісто потрібно замісити як інімум за день до випікання піци(найкраще замісити за тиждень до використання).
Нам буде потрібно:
- мука, вода, дріжджі, сіль
- духовку і якусь підставку на якій буде випікатися піца
- сир, м'ясо, колбаса, помідори чи томатна паста і все інше, що тільки забажаєте
Почнемо з приготування тіста:
- 6 стаканів муки
- 3 стакани теплої води( до води можна додати 2-3 столових ложки олії та пів стакана молока)
- столова ложка солі
- столова ложка дріжджів
У великій каструлі змішайте воду( олію і молоко), дріжджі, сіль і засипайте по троху муку, постійно помішуючи. Тісто повинно бути мокрим, проте не рідким.
Якщо тісто зарідке - додайте ще муки, якщо засухе - води.
Каструлю накрийте якоюсь газетою, рушником чи пластиковою обгорткою і дайте постояти протягом 2 годин. Після цього поставте у холодильник як мінімум на один день. Можна звичайно його залишити в холодильнику і на кілька, але тоді тісто буде занадто пухке.

Отож, тісто годове до випікання.
Добре розігрійте духовку.
Якщо ви щойно дістали тісто з хлодильника, то дайте йому 30 хвилин постояти при кімнатній температурі.
Розділіть все тісто на 2-3 частини в залежності від розмірів піци, що ви будете випікати.

Якщо для випікання піци ви використовуєте каструлю, то дно потрібно змазати олією. Ящо ж ви використовуєте фотму для випікання пирогів чи якусь іншу, то її можна просто посипати сухарями.
Виложіть частину тіста на стіл, попередньо обсипаний мукою, і розтягніть надавши круглої форми. Товщина тіста повинна бути з ваш палець.

Добре приплюснувши та розтягнувши тісто викладайте його на підставку та викладайте решту інгрідієнтів за вашим смаком( незмінними компонетами є сир та помідори).
Особисто я розділив свою піцу на дві частини: на одній шинка, колбаса, помідори та сир, а на іншій - цибуля, гриби та сир.
Тепер піцу мажна ставити в духовку на 8-10 хвилин в залежності від готовності. При цьому її потрібно буде кілька разів повертати місцями та припіднімати тісто над фотмою.
Ну от все і готово.

Оригінал статті на http://www.instructables.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар