середу, 9 вересня 2009 р.

Побудуйте турбіну Тесли з швидкістю 15,000 обертів за хвилину

Вступ.Тут приведена інструкція по збиринню турбіни Тесли.Свою турбіну я запускаю з допомогою стисненого повітря, що надає їй швидкості у 10-15,000 обертів на хвилину.



Крок 1.Найлегший спосіб зробити дірки в твердих дисках вінчестера - це фрезерним верстатом і ротаційним столом. Будьте упевнені, що ви використовуєте алюмінієві тверді диски, тому що керамічні розіб'ються, коли ви свердлите в них отвори.Я зробив два набори твердих дисків: один з радіальним масивом дір, і один з радіальними дугами.





Крок 2.Ідеальний інтервал між твердими дисками залежить відкількох речей, у тому числі і від густини вхідної рідини( чи газу), швидкості та температури. Ви могли б самі зробити власні розпірки, аби забезпечити ідеальний інтервал (http://en.wikipedia.org/wiki/Navier-Stokes_equations) або використати розпірки від демонтованого вінчестера.Особисто я взяв їх із жорсткого диску. Їхньою перевагою є те, що їхній внутрішній діаметер повністю співпадає із твердими дисами, які ми використовуємо.


Крок 3.Це алюмінієвий вал, виготовлений з допомогою токарного верстата. Діаметр центру - близько 0.98" (є внутрішнім діаметром твердих дисків) і близько 1.77" довжиною( це відповідитиме 2" шматку акрилу).Тонші секції на кожному з кінців повинні відповідити розмірам кульковим підшипникам, що будуть встановлюватися по бокам.




Крок 4.Коміри виготовлені з більшої алюмінієвої опори. Внутрішній діаметр складає 0,98" і 0,3" в ширину...


Крок 5.Насадіть диски та проміжні пластини на вал та скріпіть разом. Я використовував 11 дисків та 10 проміжних пластин.




Крок 6.Основна камера матиме розміри - 4.75" x 4.75" x 2" шматка акрилу, який був оброблений з допомогою токарного верстата. Збоку також висвердлюється отвір для трубки по якій буде подаватися повітря( або щось інше) розміром 1/4 дюйма. Я використав акрил, то му що він був під рукою. Проте можна використати і метал, і деревину.




Крок 7.Бокові панелі повинні мати розміри - 4.75" x 4.75" x 0.47"( виготовлені з акрилу) та містити 0.25" дірки, аби приєднати до головної камери. Центральна діра повинна бути розміром 0.6" і 0.28" в глибину.





Крок 8.Збираємо все до купи...



Оригінал статті на Instructables.com

Немає коментарів:

Дописати коментар