понеділок, 21 вересня 2009 р.

Як виростити власний дивний плід - Synsepalum dulcificum.txt

Вступ.
Спробую допомогти кожному бажаючому виростити свій власний екзотичний плід, не схожий на жоден iз вiдомих ранiше...
Крок 1.
Що це за дивний плід? Це рослина, на якій виростають кілька позбавлених смаку червоних ягід. ПРОТЕ я не раджу вам їх куштувати, так як вони можуть спричинити розлад травлення, зникнення смаку та вплинути на нервову систему...
Насіння ви можете придбати тут:
Також вам знадобиться маленький горщик, перлит, селітра.

Крок 2.
Аби насіння проросло та перетворилося на Дивний Плід йому потрібне кисле середовище(4.5-5.8pH). Для використаємо суміш торфу та перлиту у пропорціях 50-50.


Крок 3.
З поміж усіх лише 24% зможуть перетворитися на Плоди Дива. Проте, щоб збільшити цей показник до 100% можна використати кослоту gibberelic: . Якщо ви не хочете до такого вдаватися, то можна просто запастися насінням.
Коли ж суміш у контейнері готова і зволожена, можна саджати насіння. Потім на кожну насінину можна капнути трохи кислоти( якщо ви її використовуєте...).
Грунт потрібно тримати постійно вологим та теплим. Цього можна досягти накривши зверху пластмасовою обгорткою.

Крок 4.
Після того, як рослина підросте, її потрібно буде пересадити. Для цього замішайте суміш з торфу та перліту у пропорції 50/50 і пересадіть у більший горщик. Будьте обережгі при пересадженні, аби не пошкодити коріння...

Крок 5.
Найважчою частиною є чекання. Проте є кілька способів аби прискорити процес росту. Ви можете додати в грунт трохи органічних добрив або зіпсованого м"яса, яке при розкладанні забезпечить рослину фосфором. Не забувайте також постійно поливати.


Оригінал статті на Instructables.com

Немає коментарів:

Дописати коментар