пʼятницю, 11 вересня 2009 р.

Як зробити міні електрошокер зі старого фотоапарата

Вступ.
Перш за все я хочу застерегти всіх, хто буде робити цей електрошокер. Даний пристрій є дуже небезпечним, так як видає 400-450 вольт.


Крок 1.Нам буде потрібно:- робочий фотоапарат на плівці( більшісті деталей ми використаємо з нього)- один резистор на 220 ОМ та один на 100 Ом



Крок 2.Інші деталі, що можуть нам знадобитися:
- тонкі дроти
- АА тримач батарейки
- припій
- паяльник
- гарячий клей
- викрутка
- кусачки



Крок 3.Ця частина є небезпечною, адже ми будемо розбирати фотоапарат. Всередині нього є необхідні нам деталі, такі як перетворювач, конденсатор та резистори. В цих деталях досі може зберігатися електричний струм, то я раджу при розбиранні використовувати викрутку з пластиковою ручкою та надіти зіхисні рукавиці.



Крок 4. Зараз нам необхідно відпаяти від плати всі необхідні компоненти:
- феритовий перетворювач з п"ятьма виходами
- 22nF конденсатор
- транзистор типу NPN
- червоний світлодіод
- діод
- резистор на 220 ом - кольори: червоний/червоний/коричневий
- резистор на 100 ом - кольори: коричневий/чорний/коричневий

Вам потрібно бути дуже обережними при відпаюванні транзисторів, адже вони дуже чутливі до тепла і один доторк паяльником до основи може вивести їх з ладу...



Крок 5.Отож, розпочнемо...Так як ми будемо робити мініатюрний електрошокер, то я радив би вам використовувати збільшувальне скло для цих робіт...А розпочнемо ми з перетворювача. Він повинен містити 5 клем. Якщо на вашому 4 або 6, то він не підійде.




Крок 6.Припаяйте основні дроти транзистора до відповідних клем накопичувача, як це показано на малюнку нижче.Третій дріт транзистора буде для заземлення...




Крок 7.Припаяйте резистор на 220 Ом додругої та третьої клеми перетворювача, як це показано на малюнку нижче.



Крок 8.Далі припаяйте катод до п"ятої клеми накопичувача( див. мал.)


Крок 9.Одну клему від конденсатора припаяйте до анода, а іншу но другої клеми накопичувача.(мал.)Так як конденсатор не має полярності, то не має різниці куди що припаювати:)

Крок 10.Припаяйте резистор на 100 Ом до третьої клеми накопичувача (мал.).


Крок 11.Тепер під"єднайте анод світлодіода до резистора на 100 ОМ.А катод світлодіода сполечіть з вільною клемою транзистора.




Крок 12.Припаяйте чорний дріт до місця з"єднання транзистора і світлодіода. Припаяйте червоний дріт до другої клеми перетворювача. Також припаяйте синій дріт до місця з"єднання конденсатора та катода.




Крок 13.Потім обережно зігніть всі компоненти в сторону перетворювача та приклейте клеєм.



Крок 14.На цьому побудова електрошокера завершилася і час його перевірити...Даний екземпляр повинен видавати 400-450 вольт. На моєму вольтметрі 438 вольт.Якщо щось не працює перевірте наступні речі:- перевірте всі з"єднання і якщо знайдете розрив - замініть необхідний компонент- якщо й досі не працює, то ймовірно ви спалили один або всі транзистори. Це могло відбутися при доторканні паяльника до основи транзистора. Тож замініті необхідні компоненти...- якщо й досі не працює - спробуйте замінити перетворювач. Так як це є основною деталлю шокера, то вам доведеться розпочати все спочатку.
Кро 15. Я раджу вам під"єднати вимикад до батареї, що зробить ваш електрошокер набагато легшим у використанні...



Крок 16.Після всього цього ви можете користуватися вашим електрошокером( сподіваюся для самооборони).Аби ваш кривдник отримав розряд, необхідно, щоб його торкнулися дроти -400в та +1,5в.Розряд у 400 вольт еквівалентний зіткненню з автомобілем. Якщо ж ви хочете неприємні відчуття від шокера - просто збільште вхідну напругу:- батарейка на 1,5 вольт доє 450в- 3в дає розряд 900 вльт- 4,5 дає 1200в- 9 вольт видає 2700 вольт (буде боляче)Будьте обережні з високою напругою. Якщо ви під"єднаєте батарейку на 9 вольт, то електрошокер протримається всього кілька секунд, після чого всі його компоненти перегорять. При 1,5в такого не відбувається.


Оригінал статті на Instructables.com

6 коментарів:

  1. Це на справді робоча схема???Хтось провіряв???
    Ящо так, то як він б"Є яка частота випускання струму з конденсатора???
    Зарнє Дякую!!!

    ВідповістиВидалити
  2. в мене не працює!!!! все брехня!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Я ще не робив а може на транзисторі Е-К поміняти місцями.....

    ВідповістиВидалити
  4. Зробив Спочатку било бл 40V а тепер чомусь непаше

    ВідповістиВидалити
  5. Цей електрошокер робочий?

    ВідповістиВидалити