понеділок, 14 вересня 2009 р.

Як зробити цукрову пляшку

Вступ.
Цукровий стакан(бутилка) є не чим іншим, як льодяником, специфічної форми. Це - цукерка, яка формувалася, аби нагадувати стакан. Такі речі дуже часто використовуються у фільмах і театрі. Це - тверда цукерка, але щоб набути правильних фізичних властивостей використовуються маленькі хімічні секрети.У фільмах бутилки, які розбивають головою зазвичай роблять з світлої смоли, але для малобюджетних або домашніх забав ви можете зробити вашу власну( яку пізніше можна буде розбити головою).


Крок 1.Вам потрібно:
- 1 с води
- 1,75 с цукру
- 0,5 с зерновий сироп-якомога світліший
- 0,25 с винний камінь

Інструменти:
- ложка
- піч
- миска
- зернвий крохмаль

Крок 2.Цукор також ще називають сахарозою. Це суміш фруктози та сахарози з молекулярною формулою C12H22O11.Глюкоза і сахароза об'єднуються єдиним атомом кисню. Використовуючи тепло та кислоту ви можете розірвати цей зв'язок...В теорії ви можете зробити цекрове скло використовуючи лише один цукор, розтворяючи його у воді та нагріваючи. Проте висока ймовірність його кристалізації або пригоряння.




Крок 3.Тепер ви можете помістити винний камінь. Що стосується його властивостей, то він запобігає кристалізації цукру.Зерновий сироп також не дозволяє цукру кристалізуватися, тому ви можете використовувати те, що у вас на даний час під рукою...


Крок 4.Змішуємо разом воду, цукор, зерновий сироп та винний камінь. Поставте на вогонь та постійно помішуйте.Коли суміш почне закипати - помістіть туди термометр. Температура повинна бути близько 150с. Після цього суміш можна знімати з вогню та поставити трохи охолонути та дозволити вийти повітряним бульбашкам...

Крок 5.Детальну інструкцію про те як зробити шаблон-заготовку для нашої бутилки ви зможете знайти тут:http://www.instructables.com/id/Two-Part-Silicone-Casting/Внутрішню частину нашої заготовки також можна буде протерти зерновим крохмалем.



Крок 6.Заливайте суміш в заготовку. Заливайте повільно, аби суміш могла дістатися дна і не було пустих проміжків. Після того як залили, дайте йому охолонути, не штовхаючи і не переміщаючи.


Оригінал статті на Instructables.com

2 коментарі:

  1. придумай про автомата
    це денис той самий

    ВідповістиВидалити
  2. взагалі то це придумую не я. Я лише перекладаю, проте спробую знайти схожі цікаві статті:)

    ВідповістиВидалити