Цукровий стакан(бутилка) є не чим іншим, як льодяником, специфічної форми. Це - цукерка, яка формувалася, аби нагадувати стакан. Такі речі дуже часто використовуються у фільмах і театрі. Це - тверда цукерка, але щоб набути правильних фізичних властивостей використовуються маленькі хімічні секрети.У фільмах бутилки, які розбивають головою зазвичай роблять з світлої смоли, але для малобюджетних або домашніх забав ви можете зробити вашу власну( яку пізніше можна буде розбити головою).

Крок 1.Вам потрібно:
- 1 с води
- 1,75 с цукру
- 0,5 с зерновий сироп-якомога світліший
- 0,25 с винний камінь
Інструменти:
- ложка
- піч
- миска
- зернвий крохмаль


Крок 3.Тепер ви можете помістити винний камінь. Що стосується його властивостей, то він запобігає кристалізації цукру.Зерновий сироп також не дозволяє цукру кристалізуватися, тому ви можете використовувати те, що у вас на даний час під рукою...

Крок 4.Змішуємо разом воду, цукор, зерновий сироп та винний камінь. Поставте на вогонь та постійно помішуйте.Коли суміш почне закипати - помістіть туди термометр. Температура повинна бути близько 150с. Після цього суміш можна знімати з вогню та поставити трохи охолонути та дозволити вийти повітряним бульбашкам...


Крок 6.Заливайте суміш в заготовку. Заливайте повільно, аби суміш могла дістатися дна і не було пустих проміжків. Після того як залили, дайте йому охолонути, не штовхаючи і не переміщаючи.

Оригінал статті на Instructables.com
придумай про автомата
ВідповістиВидалитице денис той самий
взагалі то це придумую не я. Я лише перекладаю, проте спробую знайти схожі цікаві статті:)
ВідповістиВидалити